Flybe osaluse ühisettevõttes Finnairiga ostavad Soome firmad

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flybe Finlandi lennuk Tartu lennuväljal.
Flybe Finlandi lennuk Tartu lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Briti lennufirma Flybe osaluse Flybe Nordicus ostavad ühe euroga kaks Soome ettevõtet – tööjõuvahendusfirma StaffPoint ja investeerimisfirma G. W. Sohlberg (GWS), teatas kaasosanik Finnair.

Pärast konkurentsiameti heakskiidu saamist teostatava tehingu järel on Flybe Nordicu tulevased osalused järgnevad: StaffPoint 45, Finnair 40 ja GWS 15 protsenti. Flybe Nordic on emaettevõte Flybe Finlandile, mis opereerib lähiliikluslendudega Soomes ja Eestis (Tartu-Helsingi).

«Oleme rahul, et saame partneriteks kodumaised ettevõtted Staffpoint ja GWS,» ültes Finnairi tegevjuht Pekka Vauramo pressiteate vahendusel. «Flybe Finland ja selle juhtkond hakkavad pärast tehingu teokssaamist ettevõtte tegevusmudelit arendama ning parandama regionaallendude efektiivsust ja kasumlikkust.»

Finnairi teatel jätkuvad Flybe Nordicu lennud normaalselt ja muutusteta.

StaffPoint on Soome tööjõuvahendus ja -rendifirma, kelle palgal on praegu 14 000 töötegijat. GWS on 130 aastat tagasi asutatud Soome perefirma, mille põhitegevus on investeerimine.

Finnair on hinnanud oma raamatupidamises Flybe Nordicu osaluse nulli ning arvestab, et ettevõttele antud 9,9 miljoni euro suurusest laenust võib osa jäädagi kätte saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles