Euroopa Keskpanga rahatrükk võib alata juba sel kuul

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro uued rahatähed Leedus.
Euro uued rahatähed Leedus. Foto: SCANPIX

Euro kurss langes täna üheksa aasta madalaimale tasemele, sest investorid otsivad rahale turvalisemaid paigutusi ning spekulatsioonidele, et Euroopa Keskpanga massiivne võlakirjade kokkuost (QE) ehk lihtsustatult rahatrükk võib alata juba sel kuul.

Täna avaldatav Eurotsooni esialgne tarbijahinnaindeks peaks analüütikute ennustuse kohaselt tulema negatiivne, mis võib kiirendada keskpanga otsustavust 22. jaanuaril toimuval nõukogu koosolekul, kus rahapoliitikat otsustakse, kirjutab Bloomberg.

 «Meie ootame riiklike võlakirjade ostmise otsust 22. jaanuaril ja esimesed ostud tehakse arvatavasti sellele järgneval nädalal,» ütles uudisteagentuurile Citigroupi ökonomist Guillaume Menuet. «Arvestades inflatsiooniootuste märgatavat langust ja detsembrikuu negatiivset näitu, kahtleme, et EKP valib ootamise tee. Investorid reageerivad arvatavasti väga negatiivselt kui QE väljakuulutamist ei tule,» lisas ta.

Täna hommikul langes euro 1,1842 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles