Viis moodust, kuidas teha oma tööaasta edukamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et tööl edukas olla, ei piisa lihtsalt miinimumi tegemisest. Tuleb tegutseda hästi ja tagada pidev kvaliteet.

«Tee kõik, mida suudad, et kasvada ja arendada,» ütles koolitaja ja autor CY Wakeman, vahendab Business Insider. ​​

Küsi tagasisidet

Sa ei saa parandada vigu, mida sa ei tea. Seega küsi tagasisider. Mõtle – kas sa oleksid oma töökohale sobivaim ka nüüd, kui töökoht taas saadaval oleks? Keskendu enda parandamisele, mitte olude muutmisele.

Pinguta enam

Ära piirdu vähimaga. Kui sa ei otsi võimalusi arenemiseks, siis ei kasuta sa täiel määral ära oma tuleviku potentsiaali. «Ära küsi vaid rohkem töövahendeid ning koolitusi, vaid kasuta juba olemasolevaid vahendeid efektiivsuse tõstmiseks,» ütles Wakeman.

Otsi väljakutseid

Millal sa viimati õppisid uue oskuse või võtsid vabatahtlikult uue tööülesande? «Enesega rahulolu on üks suurimaid tuleviku ohustajaid. Kasv tuleb väikeste sammudega – lahenda ülesandeid nii, nagu need ette tulevad ja omanda uusi oskusi, mis aitavad olukordadeks valmis olla,» ütles ta.

Ühendu inimestega

Paindlikkus aitab tulemusi saavutada ka rasketel aegadel, sõnas ta. «Kõige paindlikumad on inimesed, kellel on palju tuttavaid ja kes pöörduvad abi saamiseks suhtlusvõrgustiku poole vara ja tihti,» leidis Wakeman. Seejuures ei tasu eitada tehnoloogiat.

Arvesta erinevate põlvkondadega

Tööturul on korraga mitu põlvkonda ning on mõistlik teada, mida lisavad töökohta sinuealised ja mida teised põlvkonnad. «Tööta lõhede ületamise nimel ning leia viise, kuidas teisi endaga ühendada,» ütles Wakeman. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles