Olerex langetas diislikütuse hinda sendi võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Olerex tankla Tallinnas Ahtri tänaval.
Pildil on Olerex tankla Tallinnas Ahtri tänaval. Foto: Liis Treimann

Olerex langetas diislikütuse hinda 1 sendi võrra. Automaatjaamades maksab diislikütus 1,079 eurot liiter.

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahti sõnul andsid uue aasta uudised Venemaa detsembrikuu rekordilisest naftatootmismahust ning Iraagi rekordilisest naftaekspordist kütusehindade langusele uut hoogu, langetades Brenti toornafta hinda kuus protsenti ning WTI toornafta hinda viis protsenti. Viimase barreli hind sulgus eilse päevaga allpool 50 dollarit, teatas ettevõte.

Mõlema tuntud toornafta hinnad olid viimati nii madalad 2009. aasta aprillis. Oluliseks põhjuseks on Iraagi naftaekspordimahtude suurenemine 2,94 miljonile barrelile ööpäevas, mis on kõrgeim tase alates 1980. aastast.  Iraagi naftaministeeriumi kõneisik Asim Jihad prognoosis, et jaanuarikuu ekspordimahtu planeeritakse veelgi suuremaks. 

«Kui 2. oktoobril oli bensiini maailmaturuhind 909 dollarit/tonn, siis tänaseks on sellest alles vaid 481 dollarit, mis teeb dollaripõhise hinna kolme kuu languseks 47 protsenti. Sama on juhtunud ka diislikütuse maailmaturuhinnaga, mis on sama ajaga langenud 841 dollarilt  503 dollarile tonni eest ehk kokku 40 protsenti,» lisas Vaht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles