VW tõusis esimese Euroopa autofirmana maailmaturu liidriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen e-Golfid rivis ettevõtte aastakonverentsi eel Berliinis. Volkswagen on üks neist Euroopa autotootjaist, kel on tänavu õnnestunud oma müügitulemust märkimisväärselt kasvatada.
Volkswagen e-Golfid rivis ettevõtte aastakonverentsi eel Berliinis. Volkswagen on üks neist Euroopa autotootjaist, kel on tänavu õnnestunud oma müügitulemust märkimisväärselt kasvatada. Foto: Tobias Schwarz / Reuters

Saksa Volkswagen Group (VW) on teinud ajalugu ja tõusnud esimese Euroopa autotootjana maailma sõiduautode müügi liidriks, selgub Focus2move Research Teami andmetest.

Kokku on VW brändid müünud eelmisel aastal 9,9 miljonit sõiduautot.  See on 100 000 võrra rohkem kui senisel liidril Toyotal.

Kolmas oli kaheksa miljoniga General Motors ja neljas 7,9 miljoniga Renault-Nissan. Järgnesid Hyundai-Kia, Ford, FCA ja Honda, Peugeot.

Focus2move on kogunud andmeid 110 riigist. Selgub, et eelmisel aastal sündis maailmas autotootmise rekord, kui valmistati 86,5 miljonit autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles