Turud kardavad, et nafta hinnalanguse taga on midagi, mida me veel ei tea

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees seisab ekraani ees, kus on näha aktsiate hinnaliikumine Tokyo börsil.
Mees seisab ekraani ees, kus on näha aktsiate hinnaliikumine Tokyo börsil. Foto: SCANPIX

Nafta järsust hinnalangusest alla 50 dollari barrel ja Eurotsooni deflatsiooniohust põhjustatud ebakindlus viis maailma börsid suurde langusesse.

Euroopa suuremad aktsiaturud kukkusid eile kaks (Suurbritannia) kuni kolm protsenti (Saksamaa, Prantsusmaa). USA tuntuim aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,9 protsenti.

«Turud kardavad, et nafta hinnalanguse taga on midagi halba, mida me veel ei tea,» ütles ajalehele The Wall Street Journal varahaldusfirma Eaton Vance Management kaasdirektor Eric Stein.

«Lõppkokkuvõttes on kõik inflatsiooni pärast,» lisas Prantsusmaa suurpanga Société Général riiklike võlakirjade kaupleja Anthony Cronin. «Langev nafta hind teeb investorid närviliseks, sest ülejäänud maailm püüab vältida deflatsiooni,» lisas ta.

Ebakindlust lisas ka Kreeka ümber toimuv ja selle riigi võimalik lahkumine eurotsoonist.

«Müügilaine esimeseks põhjuseks on närvilisus Kreeka pärast,» ütles varahaldusfirma MFS Investment Management portfellihaldur Jamies Swanson.

Aktsiahindade suur langus jätkus täna hommikul Aasia turgudel. Euroopa börsid alustasid tänast börsipäeva kerge langusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles