Suuruselt kolmas mobiilitootja näitas kolmekohalisi kasvunumbreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi asutaja ja tegevjuht Lei Jun uut mudelit tutvustamas.
Xiaomi asutaja ja tegevjuht Lei Jun uut mudelit tutvustamas. Foto: REUTERS/Jason Lee

Hiina mobiilitootja Xiaomi tulu kasvas möödunud aastal kolmekohalise protsendi võrra, ent analüütikud on ettevaatlikud. 

Xiaomi mullune maksueelne tulu oli 11,97 miljardit dollarit, mis on 135 protsenti enam kui aasta varem, ütles tegevjuht Lei Jun, vahendab CNBC. Nad müüsid mullu 61 miljonit nutitelefoni, mida on 227 protsenti enam kui aasta varem. Apple'i telefone osteti 26 protsenti enam, vahendab CNBC.

«Ma ei usu, et Xiaomi suudab sellist suurt kasvu korrata – see on liiga suur ja liiga vara,» ütles IDCC Financial Insights juht Cyrus Daruwala. Ta lisas, et tulemused on liiga dramaatilised ja saavad vaid halvemaks minna.

Ta lisas, et ärimudelil on mitmeid tõsiseid puudujääke – näiteks on ebaselged nende arendusplaanid ning toorme hankimine. «Meil on vaja ka suuremat selgust riigisiseste ja ülemaailmsete laienemisplaanide osas,» ütles ta.

Ka teised analüütikud on ettevaatlikud, seades kahtluse alla mobiilitootja jätkusuutlikkuse. Praegu on Xiaomi maailmas suuruselt kolmas mobiilitootja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles