Euro peaaegu üheksa aasta nõrgim

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro uued rahatähed Leedus.
Euro uued rahatähed Leedus. Foto: SCANPIX

Euro kurss langes peaaegu üheksa aasta madalaimale tasemele, sest Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi andis mõista, et keskpank on liikumas suuremahulise riiklike võlakirjade ostuprogrammi suunas.

Täna hommikul odavnes valuuta 1,2 protsendi 1,1864 dollarini, mis on Euroopa ühisraha madalaim kurss alates 2006. aasta märtsist, kirjutab Bloomberg.

Kursilanguse peamiseks põhjuseks oli Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi, kes ütles möödunud reedel ajalehele Handelsblatt, et risk, et keskpank ei suuda oma mandaati, hinnastabiilsuse hoidmist täita, on suurem kui see oli pool aastat tagasi.

«Turg võttis seda kui signaali, et ta on valmis otsuse rahapoliitika kvantitatiivseks lõdvendamiseks, elluviimiseks,» ütles Reutersile Barclays panga Tokyo kontori valuutaturgude strateeg Shin Kadota. Rahapoliitika kvantitatiivne lõdvendamine ehk lihtsustatult rahatrükk, tähendab peamiselt riiklike võlakirjade suuremahulist ostmist keskpanga poolt.

Eurot nõrgestas ka eelseisvate valimiste perspektiiv Kreekas, kus küsitluste järgi on võitmas kasinusmeetmete vastane erakond Syriza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles