Postimehe suur prognoos: analüütikud ootavad kaheprotsendilist majanduskasvu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasv tuleb vaevaliselt
Kasv tuleb vaevaliselt Foto: SCANPIX

Postimehe küsitletud analüütikud ennustavad järgmiseks aastaks keskmiselt 2- protsendilist majanduskasvu.

Kõige optimistlikum on Postimees, kes ennustab selle aasta majanduskasvuks 2,4 protsenti ning kõige pessimistlikumad on LHV Pank ja rahandusministeerium, kes usuvad, et majanduskasvuks saab olema 1,5 protsenti.

Järgmise aasta inflatsiooniks ennustavad analüütikud 0,8 protsenti. Kõige madalamat inflatsiooni (0,2 protsenti) prognoosib rahandusministeerium, kõrgeimat, 1,7 protsenti, Danske Bank.

Keskmiseks tööpuuduseks ennustatakse 7,5 protsenti. Madalaimaks tööpuuduseks ennustab Swedbank 7,2 ja kõrgeimaks rahandusministeerium ja Nordea Pank 7,7 protsenti.

Järgmise aasta keskmiseks palgaks ennustavad analüütikud keskmiselt 1052 eurot. Madalaimaks keskmiseks palgaks ennustab Danske Bank 1025 ja kõrgeimaks palgaks Nordea.

Postimehe küsitlusele vastasid seitse analüüsimaja (Swedbank, Danske Bank, Nordea pank, LHV, konjunktuuriinstituut, Redgate, rahandusministeerium) ja Postimees.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles