Berliin kummutas kuuldused Kreeka «minnalaskmise» mõtetest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa valitsus eitab valmisolekut Kreekale kui euroala liikmele «käega lüüa».
Saksa valitsus eitab valmisolekut Kreekale kui euroala liikmele «käega lüüa». Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Saksa valitsus lükkas eile ümber Der Spiegelis avaldatud väited, nagu oleks Berliin nõus Kreeka lahkumisega euroalast, kui eelseisvad varajased valimised võidab vasakpartei Syriza ning reformiprogramm peatatakse.

Saksamaal vaieldakse üha valjemalt selle üle, kas võlgades ning valdavalt kasinuse vastu meelestatud Kreeka jätkuv abistamine on mõistlik, kirjutab Financial Times.

Siiski teatas Angela Merkeli valitsus eile, et eeldab isegi Syriza võidu korral Kreeka kuulekust rahvusvaheliste võlausaldajate nõudmistele.

«Kreeka on minevikus oma kohustusi täitnud,» ütles valitsuse pressiesindaja asetäitja Georg Streiter. «Föderaalvalitsus eeldab, et Kreeka jätkab oma kohustuste täitmist.»

Ka Saksa majandusminister ning vasaktsentristlike sotsiaaldemokraatide liider Sigmar Gabriel ütles eile, et Saksa valitsus soovib Kreeka jäämist euroalasse.

«Saksa valitsuse, Euroopa Liidu ja samuti Kreeka enda valitsuse eesmärk on hoida Kreeka eurotsoonis,» ütles Gabriel intervjuus täna ilmuvale Hannoversche Allgemeine Zeitungile.

«Ühtegi vastupidist plaani pole olnud ega ole [ka praegu],» lisas Gabriel.

«Kreeka on eurotsooni liige. Ja peaks selleks jääma,» säutsus Twitteris Saksa Euroopa liidu asjade minister Michael Roth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles