Vaata, millised filmid olid suurimad kassamenukid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transformerid: väljasuremine
Transformerid: väljasuremine Foto: AP

Läinud aasta oli filmitööstuse jaoks kehv ning vaid üks film tõi sisse enam kui miljard dollarit. Selleks oli väga kehvade arvustustega «Transformerid.»

Peaaegu kõikidele edukamaist filmidest on planeeritud ka järg, vahendab Business Insider.

1. «Transformerid: Väljasuremine»

Eelarve: 170 miljonit dollarit

Tulu: Üle miljardi dollari

Kriitikutelt sai film kõvasti nuhelda, ent sellest hoolimata sai ta suurima sissetulekuga filmiks läinud aastal kõigest kahe nädalaga. Pole vist üllatus, et järgmine osa on töös.

2. «Galaktika valvurid»

Eelarve: 170 miljonit dollarit

Tulu: 772,6 miljonit dollarit

Marvel filmistuudio jaoks oli tegu õnnemänguga, sest keegi ei teadnud, kas keegi läheb vaatama kummalisel koomiksil põhinevat filmi. Ent juba avanädalal teenis see 93 miljonit dollarit ning sai kriitikutelt kõvasti kiita. Abiks oli seegi, et režissöör James Gunn oli väga aktiivne sotsiaalmeedias, jagades infot ja suheldes fännidega.

Järgmine osa linastub 5. mail 2017.

3. «Pahatar»

Eelarve: 180 miljonit dollarit

Tulu: 757,8 miljonit dollarit

Kriitikud jäid filmi suhtes eriarvamusele, ent ühes oldi ühel nõul – Angelina Jolie sobis rolli imehästi. Kuigi avanädalal tõi film sisse tagasihoidlikud 69,4 miljonit dollarit, tõi see vaatajaid terve suve.

4. «X-Men: Tulevase möödaniku päevad»

Eelarve: 200 miljonit

Tulu: 746 miljonit

Fännid tormasid kinno vaatama, kuidas nende lemmikutel kangelastel läheb. Suuresti aitas suhtlemine ja see, et vanemate ja uuemate«X-Men» filmide näitlejad said filmis kokku.

Järg tuleb järgmise aasta suvel.

4. «Kapten Ameerika: Talvesõdalane»

Eelarve: 170 miljonit dollarit

Tulu: 714,1 miljonit dollarit

Film oli kinodes enimvaadatud kolm nädalat järjest ning tõi terve suvi otsa vaatajaid. Ei ole üllatus, et järgmisel aastal ilmub järg «Kapten Ameerika: Kodusõda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles