Lang: ettevõtjate halduskoormus peaks vähenema 20-40 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved.
Arved. Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumi koostatud ja täna valitsuse heakskiidu saanud majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse eelnõu peaks minister Rein Langi sõnul vähendama ettevõtjate halduskoormust 20-40 protsenti, olenevalt tulevastest tarkvaralahendustest.

Ministeeriumi teatel vähendab eelnõu olulisel määral bürokraatiat. See puudutab eelkõige kõikvõimalikke ametlikke teatamiskohustusi, registreeringuid, tegevuslubasid, litsentse, tunnustamisotsuseid, kooskõlastusi ja muid kohustuslikke autorseerimisskeeme.

Eelnõuga jaotatakse majandustegevuse järelevalvemehhanism kaheks. Teatamiskohustusega tegevusalad – ettevõtja peab tegevusest registripidajale teatama, kuid kande puudumine ei tähenda keeldu tegutseda. Teiseks on loakohustusega tegevusalad – tegutsemiseks tuleb eelnevalt saada haldusorgani luba ning selleta tegutsemine on illegaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles