Hotell Viru päästis vana aasta õhtu mitmekeelse programmiga

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Ehasalu Viru hotelli KGB muuseumis.
Peep Ehasalu Viru hotelli KGB muuseumis. Foto: Peeter Langovits

Kui mullu kõlas Sokos Hotell Viru aastavahetuseprogrammis vaid vene keel, siis nüüd lisandusid eesti-, soome- ja inglise keelsed etteasted.

Peep Ehasalu

Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht:

Turistide koosseis aastavahetusel muutus nüüd nii palju, et tegime oma programmi ümber.

Aastavahetusel ööbis meil 1500 turisti, mis oli tunduvalt vähem kui eelmisel aastal. Selline asjade käik sai meile selgeks juba pool aastat tagasi, kui Venemaa turismifirmad hakkasid üksteise järel pankrotti minema. Aastavahetuse peolt jäid ära just turismigrupid, kes varem arvukalt meie hotelli külastasid, sest venelased ei usalda enam oma raha vahendajate kätte. See-eest aga saabus palju venelasi autodega.

Vana-aasta kabareeõhtu müüsime välja tänu sellele, et kui varem pakkusime programmi ja hotelli koos, siis nüüd lõime piletid lahku. Niimoodi võitsime enda juurde ka kohalikke pidutsejaid, kelle jaoks varasematel aastatel lihtsalt kohti ei jätkunud.

Kui aasta varem oli kogu hotelle Venemaa külalistele välja müüdud, siis nüüd olid pooled pidulised kohalikud, samuti turistid Soomest ja Lätist. Eelmisel aastal oli meil vaid venekeelne programm, tänavu aga lisasime klientide mitmekülgsust arvestades eesti, soome ja inglise keele.

Venelased on ikka olnud meie head külalised aastavahetuse pikkade pühade ajal, kuid nende arvu vähenemine aasta tulemusi väga palju ei mõjuta. Venelaste osakaal kogu aasta jooksul on olnud meie äris ligi kümnendik, soomlased aga täidavad 50-60 protsenti kohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles