Rõivas: Eesti väljub kriisist teistest varem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles rahandusministeeriumi majandusprognoosi kommenteerides, et Eesti majanduse väljavaadete paranemine näitab, et kriisi ajal tehtud valikud osutusid õigeteks ning Eesti väljub kriisist varem kui mitmed teised riigid.


«Kuigi majandus taastub arvatust kiiremini, ei tähenda see, et järgmiste aastate riigieelarvete koostamine lihtne ülesanne oleks - meie eesmärk ei ole mitte puudujääk
vaid tasakaal ning see nõuab endiselt suuri pingutusi nii kõikidelt ministritelt kui parlamendilt,» lausus Rõivas.

Eesmärk jõuda 2013. aastaks eelarve ülejääki on tema sõnul jätkuvalt ambitsioonikas ning suurt tööd nõudev, sest mitte midagi tehes me seda eesmärki ei saavuta.

Rõivas märkis, et riigi rahanduse korras hoidmine on loonud tugevad eeldused Euroopa mõistes silmapaistvaks majanduskasvuks. «Kui siia lisada maksukoormuse langemine ja pidev töö majanduskeskkonna arenguks, võime tulevikku vaadata optimistlikult.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles