Priit Rohumaa: õlitootjatele tuleb valus aasta

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.
VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viru Keemia Grupi VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa ütles möödunud ja tulevat aastat kommenteerides, et tema ettevõte koondab lähipäevil 200 inimest.

Priit Rohumaa:

VKG jaoks jääb möödunud kahtlemata meelde juubeli-aastana. Oma 90ndal tegevusaastal avasime koos peaminister Taavi Rõivasega edukalt Petroter 2 õlivabriku, mis õnnestus kolme nädala jooksul täisrežiimile viia. VKG on tehnoloogiliselt tugevam kui kunagi varem.

Eesti majanduse ja poliitika seisukohalt on 2014 meelde jäänud kui põlevkivi sektori ressursi- ja maksupoliitika suurte otsuste aasta. Kahjuks on siin sektoril väga palju etteheiteid riigiametnike töö osas arengukavade ja maksumuudatuste ettevalmistamisel.

Kindlasti ei saa öelda, et põlevkivisektori tuleviku väljavaated oleks kindlamad alused saanud.

Aasta lõpp on kaasa toonud järsu languse rahvusvahelisel õliturul, sellest tingituna pidime sulgema kaks õlivabrikut, mis töötasid olude sunnil kallilt sisse ostetava Eesti Energia põlevkiviga. Üle 200 inimese tuleb lähipäevil koondada.

VKG usub, et kõigile õlitootjatele tuleb 2015 valus aasta. Hinnatasemed turgudel jäävad tõenäoliselt pikaks perioodiks madalaks ja üle tuleb vaadata kõik senised tegevused.

Eesti majanduse käekäiku saab meie hinnangul väga tugevalt mõjutatud Venemaa majanduse kriisist. Madalate nafta hindade juures ainult süvenevad probleemid Venemaal ja ei ole võimalik, et see Euroopa ja Eesti majandusele negatiivset mõju ei avaldaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles