Venemaa paneb müüki suure osa sõjaväekinnistuid Moskvas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva sõjaväeringkonna peastaabi hoone
Moskva sõjaväeringkonna peastaabi hoone Foto: Wikipedia

Seoses Venemaal läbi viidavad sõjaväereformiga paneb riik müüki suure osa Moskvas ja Moskva oblastis asuvaid kinnistuid, mis siiani olid sõjaväe kasutuses.

Näiteks müüakse maha Moskva sõjaväeringkonna peastaabi hoone kesklinnas Sadovnitšeskaja tänaval, vahendas Nezavissimaja Gazeta.

Sarnane protseduur tehakse läbi Kaug-Ida ja Siberi sõjaväeringkondade kasutuses oleva kinnisvaraga.

Sõjaliste infrastruktuuri objektide müügist saadud raha peab minema sõjaväelaste ja nende perekondade eluasemeprobleemide lahendamiseks. Müügi pandavate objektide alghind ulatub kokku mitme miljardi dollarini.

Staapide ja sõjaväeosade likvideerimise tulemusel kaob osa töökohti ja vabaneb inimesi. Suur osa ümberformeeritavate ringkondade sõjaväelastest viiakse üle kolme uue armee ridadesse, mis hakkavad baseeruma Krasnodari krais, Tšitas ja Peterburi lähistel.

Vene relvajõudude laiaulatuslik reform vähendab sõjaväelaste arvu ühe miljonini aastaks 2011. Ümberkorraldused said alguse 2088. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles