Tallinki lubadus rõõmustab reisijaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alused Tallinnas.
Tallinki alused Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi pikka aega hoiatasid laevafirmad, et seoses uute euronõuetega kütusele kallinevad ka laevapiletid, siis Tallinki kinnitusel see nii ei lähe.

«Üksikute liinide ja väljumiste lõikes võivad hinnad muutuda, kuid reisijapiletite üldist hinnatõusu uuest aastast plaanis ei ole ja keskmiselt jäävad Tallinki  eraklientide piletite hinnad samale tasemele,» lubas Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi.

Alates 1. jaanuarist hakkab kehtima Euroopa Liidu määrus, mille kohaselt ei tohi meresõidukite kütus sisaldada rohkem kui 0,1 protsenti väävlit väävliheite kontrolli piirkondades Läänemerel, Põhjamerel ja Põhja-Ameerika merealadel. Laevafirmadele toob see kaasa suuri miljonitesse eurodesse ulatuvaid lisakulutusi, kuna uued nõuded eeldavad puhastusseadmete paigaldamist või alternatiivsete kütuste  kasutamist.

Tallinki juhatuse aseesimees Andres Hunt ütles uudisteagentuurile BNS, et laevafirma hakkab kasutama väiksema väävlisisaldusega kallimat kütust. «See on praegusel hetkel kõige lihtsam üleminek, kuigi see on kõige kallim lahendus,» ütles Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles