Tallink näeb suurimat kasvupotentsiaali Rootsi liinidel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures. Foto: Peeter Langovits

Läänemerel tegutsev laevanduskontsern Tallink Grupp näeb suurimat potentsiaali kasvuks eelkõige Riia-Stockholmi, aga ka Tallinna-Stockholmi liinidel.

«Nii Tallinn kui Riia on veel potentsiaaliga. Tallinn võib-olla vähem, siin on olnud stabiilne liiklus. Aga Rootsi turu vaatevinklist nad ikka arenevad, siia võiks küll rootslasi rohkem tuua,» rääkis Tallinki juhatuse aseesimees Andres Hunt intervjuus BNSile.

Teisalt on need tema sõnul pikad liinid, mis on ikkagi seotud vaba aja ja turismiga. «Eks see sõltubki sellest võimekusest, et kui palju sa suudad sihtkohta atraktiivseks teha, igasugu lugusid rääkida, et inimesed siia tuleksid,» rääkis ta.

Tegelikkuses on Hundi sõnul kõikidel liinidel võimalik midagi paremini teha. «Tundub, et iga soomlane on Tallinnas käinud, aga tegelikult ikkagi ei ole, ka siin on arenguruumi,» ütles Hunt. «Kui arvestada demograafilist situatsiooni, Skandinaavia maade inimesed vananevad, neil saab olema rohkem vaba aega. Mida rohkem meil on neile pakkuda, seda parem.»

Kümme aastat tagasi katsetas Tallink ka Tallinna-Peterburi laevaliiniga, kuid eriti arvestades praegust majanduslikku ja poliitilist situatsiooni pole plaanis liini uuesti sisse seada. «Peterburi on selle regiooni sihtkohana kõige atraktiivsem, aga hetkel ei ole nii lihtne meilgi uute liinide või arenevate liinide sissetöötamine, et saada nad toimima,» märkis Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles