Puma pikendas lepingut Boltiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: AFP / Scanpix

Sprinditäht Usain Bolt pikendab oma sponsorlepingut Saksa sporditarvete firmaga Puma kuni aasta 2013 lõpuni, mis tähendab koostöö jätkumist ka pärast Londoni olümpiat.

Puma ütles, et Jamaika sprinter tõusis tänu uuele lepingule maailma sporditähtede esiridadesse, summad olevat «kaugelt suuremad, kui ükski kergejõustiklane iial teeninud on». Lepingutingimusi täpsustamast Puma keeldus.

Üldiselt arvatakse, et Bolt sai Puma käest ligikaudu 1,5 miljonit dollarit aastas. Eksperdid aga usuvad, et uus leping on täiesti uuest klassist, samal pulgal Real Madridi Cristiano Ronaldo sarnaste sportlastega, keda sponsoreerib Nike.

24-aastane Bolt saab osa Puma poolt mullu turule paisatud «Bolt Collectioni» spordiriiete müügutulust. Ning nagu ka varasemas lepingus seisis, on osa sissetulekutest seotud tema sportlike saavutustega.

Bolt, kes Pekingi olümpial 100 ja 200 meetri jooksus kulla võitis ja mõlema distantsi maailmarekordit enda käes hoiab, on tänu uuele lepingule kindlustatud lisaks Londoni olümpiale ka kahe MMi puhuks.

Puma ehitab Bolti ümber oma globaalsed turunduskampaaniad ning arendab edasi Bolti nime ja kuvandiga seotud tooteseeriaid.

Puma tunneb uhkust tõsiasja üle, et nad Bolti talendi 2003. aastal avastasid, kui noormees oli alles 16 aastat vana. Samuti on firmal head sidemed Jamaika amatöörkergejõustiku liiduga. Selle eest tuli neile Pekingis ka tõeline tasu, kui Bolt pärast 100 meetri võitu Puma naeliku jalast tõmbas ja seda telekaamerate ees demonstreeris.

Viis, kuidas Bolt Pekingis oma võite tähistas, ning vaba ja sundimatu olemine on teinud temast ühe spordimaailma karismaatilisemaid ja armastatumaid tegelasi.

Puma nõukogu esimees ja tegevjuht Jochen Zeitz ütles, et Bolt on tõmmanud oma alale kogu maailma tähelepanu.

«Bolti ja ta fännide vaheline keemia on tõstnud selle noormehe populaarsuse paari viimase aastaga ebatavaliselt kõrgele tasandile,» ütles Zeits. «Usain tähendab Puma brändi jaoks tohutult palju.»

Bolt ütles: «Puma on algusest peale mu kõrval olnud, juba siis, kui kellelgi mu võimetest aimugi polnud. Nad nägid mu potentsiaali ja otsustasid riskida. Nad on mind kogu aeg toetanud. Ka teismelisena, kui mul vigastuste tõttu raske oli.»

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles