Vaata, millised on järgmise aasta perspektiivikaimad Eesti idufirmad

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify teenus töötab ka Helsingis.
Taxify teenus töötab ka Helsingis. Foto: Taxify

Järgmise aasta perspektiivikaimaks startupiks nimetasid IT eksperdid Eesti firma Taxify, kes jäi ettevõtluskonkursil Ajujaht teiseks, sai parima Eesti mobiilirakenduse tiitli ning sai hiljuti investeeringu välisturgudele laiendamiseks.

Taxify pakub võimaluse tellida takso mobiilrakenduse kaudu. Firma opereerib täna lisaks Eestile Soomes, Lätis, Venemaal ja teistes riikides. Taxify asutaja ja tegevjuht on noor Eesti ettevõtja Markus Villig.

Neljandat aastat järjest korraldas Kuku raadio IT-äri saade Restart küsitluse, et välja selgitada tuleva aasta perspektiivikaimad startup-firmad. Skype ja Paypal-i asutajate poolt loodud rahvusvaheline firma Transferwise juhtis Restardi edetabelit kaks aastat järjest, kuid see aasta jäi teiseks.

Selle aasta Restardi küsitluses osales 20 IT-eksperti, nende seas Allan Martinson, Sten Tamkivi, Andrei Korobeinik, Rain Rannu, Jüri Kaljundi ja paljud teised.

Allpool on kokkuvõte edetabeli esikümnest, sulgudes on positsiooni muutus võrreldes eelmise aastaga.

10. (-1) Erply - kassasüsteemide tarkvara

9. (-2) Testlio - mobiilrakenduste testimine

8. (-2) Fortumo - mobiilmaksete lahendus

7. (-2) Cloutex - pilveteenuste integreerimise teenus

6. (-2) Planet OS - maailma andmete visualiseerimine

5. (uus) Flirtic - tutvumisäpp

4. (uus) Teleport - kolmisteenus startupidele 

3. (uus) Lingvist - keelteõpe

2. (-1) Transferwise - valuutavahetus ilma pankadeta

1. (uus) Taxify - taksode tellimise äpp

Restart on KUKU raadios igal laupäeval eetris olev IT-äri saade, mis on suunatud otsustajatele, kellele IT-äri korda läheb. Saadet juhivad IT-ettevõtja Andrei Korobeinik, internetiturunduse spetsialist Henrik Aavik ning majandusministeeriumi asekantsler Taavi Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles