Venemaa lubab Ukrainale soodsat elektrienergiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TASS / Scanpix

Venemaa lubas seoses Ukraina energiaprobleemidega tarnida riigile elektrienergiat Vene siseturu hindadega, aga samuti kuni miljon tonni põlvekivi kuus.

«Seoses märkimisväärsete probleemidega Ukraina elektrivarustuses võtsime Ukraina valitsuse palvel vastu otsuse osutada Ukraina vabariigile abi, tarnides soodustingimustel elektrit Venemaa elektriturult,» ütles asepeaminister Dmitri Kozak eile telekanalile Rossija24.

Tema sõnul tarnitakse elektrit Vene siseturu hindadega, samas kui hinnad Ukraina energiaturul olevat palju kallimad.

Kozak avaldas lootust, et see aitab lahendada ka annekteeritud Krimmi energiaga varustamise probleemid.

«Me teeme seda eesmärgipäraselt, arvestades, et üks Hmelnõtski tuumajaama jõujaamadest ei funktsioneeri. Tahame vähendada elektrikatkestusi ning teisi probleeme. Enne seda oli sõlmitud leping kuni üheksa miljardi kilovatt-tunnis elektrienergia müümiseks Venemaale ning selle lepingu tingimused pole praeguseks täidetud,» sõnas Kozak.

«Vastavalt Vene presidendi korraldusele on otsustatud elektritarnete kasuks,» ütles ta.

Samuti hakatakse Kozaki sõnul müüma Ukrainale kuni miljon tonni kivisütt kuus, et leevendada puudujääki Ukraina jõujaamades.

«Me ei ole selles veel kokku leppinud ning mingit Krimmi-teemalist lepingut pole veel sõlmitud, kuid heas usus on vastu võetud otsus rahuldada Krimmi energiavajadused,» sõnas asepeaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles