Disney loobub õnnelikest lõppudest?

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walt Disney üks populaarsemaid kangelasi on Miki Hiir
Walt Disney üks populaarsemaid kangelasi on Miki Hiir Foto: AFP

Sotsiaalmeediast fotograafiani lähevad laste lood järjest süngemaks, sundides muutuma ka firmat, mille kaubamärk on olnud «õnnelikud lõpud» juba kolmveerand sajandit. Walt Disney Pictures on teinud multifilme muinasjuttude põhjal aastast 1923, ent selle viimase aja populaarseim toode on päristegelastega filmid.

Ning nüüd on Disney välja lasknud kuulsate lastelugude teisendusi – näiteks «Pahatari,» vahendab CNBC.

Disney pole ainus filmitootja, kes jutustab teisendatud lugusid. Nii on Warner Brothersi filmid: «Punamütsike,» «Lumivageke ja kütt,» «Hans ja Grete: nõiajahtijad»  trendi järginud aastast 2010.

Disney on tõenäoliselt suunda jätkamas, lastes välja teisendused «Tuhkatriinust» ja «Džungliraamatust.» Kuulujuttude kohaselt on arendamisel «Kaunitar ja koletis» ning «Dumbo.»

Disney ja muinasjuttude suhe on igavene, ütles Exhibitor Relations CO piletimüügi analüütik Jeff Bock.

«Iga põlvkond on nende filmidega üles kasvanud ja muutes nad animeeritud filmidest pärisfilmideks on hea mitte vaid rahalises mõttes, vaid selle jaoks, et uusi põlvkondi saada,» ütles ta.

Ning muutunud pole ainult formaat – viimastes filmides on muudetud nii peategelast, aega kui ka lõppu.

«Mitmed hiljutised versioonid panevad proovile meie arusaama sellest, millised tegelased on kangelased ja millised kaabakad. Seda saab osaliselt seletada ideega, et muinasjutud on teisendatavad – loo elemendid on justkui kaleidoskoop, mida muutes saab alati tuua välja värske nurga,» ütles UCLi teadur Elizabeth Dearnley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles