Kehra paberivabrik töötab taas täisvõimsusel

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip külastas Kehra paberivabrikut.
Peaminister Andrus Ansip külastas Kehra paberivabrikut. Foto: www.valitsus.ee

Peaminister Andrus Ansip avaldas täna pärast Kehra paberivabriku külastamist heameelt, et tehase poolaasta tootmisvõimsus on tellimustega kaetud ja juba mitmendat kuud järjest teenib Horizon Tselluloosi ja Paberi AS jälle kasumit.

Lähiajal on ettevõttel kavas investeerida oma keedutšehhi tehnoloogilisse moderniseerimisse, et toodete kõrge kvaliteet võimaldaks siseneda ülemaailmsel turul kiiresti kasvavatesse segmentidesse ja säilitada Horizoni hindade konkurentsivõimelisuse, teatas valitsuse pressitalitus.

Hetkel ekspordib firma viiekümnesse riiki. Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on integreeritud tselluloosi ja paberitootmisettevõte, mis toodab jõupaberit, sealhulgas nii osaliselt kui täielikult krepeeritud kotipaberit ja pakkepaberit.

Tehase toodetud paberit kasutatakse enamasti tsemenditööstuses tsemendikottide valmistamiseks. Horizon Tissue toodab pehmepaberi tooteid - tualettpaberit, salvrätikuid ja taskurätikuid.

Kogu toodetud paber eksporditakse, Eestisse jääb vaid 0,2 protsenti kogutoodangust. Ettevõte kuulub sajaprotsendiliselt Singapuri päritolu globaalsele Tolaram Groupile.

Kehra paberivabrik annab tööd 500-le inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles