Forbes: Vene võimuladviku esirikkur on Lužkov abikaasaga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturna ja Juri Lužkov
Jelena Baturna ja Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Vene võimuladviku esirikkuriteks on ajakirja Forbes andmetel Moskva linnapea Juri Lužkov koos abikaasa Jelena Baturinaga.

Forbes koostas pingerea «Võim ja raha», kuhu kuuluvad riigiteenistujad ja valitavatel ametkohtadel töötavad inimesed. Ajakiri võrdles sissetulekuid 2009. aasta andmete järgi.

Forbesi andmetel teenisid Lužkov ja Baturina mullu kokku 30,943 miljardit rubla (12,4 miljardit krooni). Sellest 8 miljonit (3,2 miljonit krooni) oli linnapea palk.

Teise koha saavutasid senaator Sergei Pugatšov, kes koos abikaasaga teenis 3,12 miljardit rubla (1,25 miljardit krooni). Kolmanda koha hõivas riigiduuma saadik Vladimir Gruzdev, kes koos abikaasaga teenis 1,629 miljardit rubla (0,65 miljardit krooni).

Lužkovi-Baturina ja Gruzdevi perekondadele kuulub kummalegi seitse autot. Pugatšovidel pole aga ühtegi masinat.

Kõige rohkem autosid on senaator Vitali Bogdanovi perel – üheksa. Lisaks sellele on neil järelhaagis ja kolm mootorratast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles