Aardlapalu prügila sulgemine maksab 102 miljonit krooni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardlapalu prügila.
Aardlapalu prügila. Foto: Sille Annuk / Postimees

Linnavalitsus tunnistas Aardlapalu prügila sulgemise projekteerimis-ehitustöö hankel edukaks AS Merko Ehitus ja AS Merko Infra ühispakkumuse kogusummas 102 581 513 krooni.


Hankega viib Tartu lõpule Aardlapalu prügila kui jäätmekäitluskohtadele kehtestatud nõuetele mittevastava prügila sulgemine. Prügilas tehakse uuringuid ning projekteerimistöid. Lisaks ümbruse korrastamisele kujundatakse ümber prügilakeha, mis seejärel kaetakse. Firma rajab lisaks gaasikogumis- ja utiliseerimissüsteemi, niisutussüsteemi, puhasti ja uued valgveekraavid.

Euroopa Liit eraldas Aardlapalu prügila sulgemiseks kokku 142 799 591 krooni, linna omafinantseering on 16 043 113 krooni.

Ühtlasi tunnistati istungil edukaks ka riigihange Aardlapalu prügila juurdepääsuteele tolmuvaba katte ehitamiseks, mille võitis OÜ Sahkar TT pakkumusega 728 280 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles