Lekete arv Briti vetes järsult kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia töökaitseamet on asunud «agressiivsemalt uurima» kohaliku nafta- ja gaasitööstuse olukorda, kuna märkimisväärsete lekete arv on järsult kasvanud.

Täna avaldatud ülevaatest selgub, et eriliselt on suurte ja märkimisväärsete süsinikdioksiidi lekete arv kasvanud just Põhjamere nafta- ja gaasiplatvormidel.

Töökaitseamet kirjutab, et lekkeid vaadeldakse kui «märkimisväärse vahejuhtumi potentsiaalseid ettekuulutajaid».

Nafta- ja gaasitööstus on pärast aprillikuist Mehhiko lahe katastroofi eriliselt luubi all. Töökaitseameti andmed näitavad, et viimase aasta jooksul on märkimisväärseid lekkeid esinenud 85 korda. Eelneva aasta number oli 61, mis oli parim näitaja alates arvepidamise algusest.

Ühtlasi näitab raport, et tõsiste vigastuste arv oli viimase 12 kuu lõikes 50. Eelnenud viie aasta keskmine on 42.

Töökaitseameti naftaplatvormide osakonna juhataja Steve Walker ütles, et «agressiivsema lähenemise» all mõeldakse seda, et töötajad külastavad naftaplatvorme ka väiksemate märguannete peale, algatavad uuringuid kiiremini ning küsitlevad töölisi «tõsisemas toonis» kui varasemalt.

Kui möödunud nädalal Põhjamerel leke tuvastati, startisid ameti uurijad kiirkorras ning algatasid uuringu 36 tunni jooksul, selgitas ta.

Walker kinnitas samas, et Briti seadusandlus ja reeglid olid tugevad ka varem ning suuremaid järeldusi Deepwater Horizoni katastroofi kiiluvees siiski teha ei tohiks.

«Meie oma «Deepwater Horizon» leidis Piper Alpha näol aset juba 22 aastat tagasi. Ning siis saigi kogu süsteem tööohutuse seisukohast põhjalikult üle vaadatud,» ütles ta.

Walker lisas, et uudised ei ole läbi ja lõhki negatiivsed, kuna kergemate vigastuste arv on jätkuvalt langenud ning surmajuhtumeid ei ole esinenud juba kolm aastat järgemööda.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles