Kaitseministeerium otsib Nursipalu harjustusvälja teise etapi ehitajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe autod.
Kaitseväe autod. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseministeerium kuulutas välja Võrumaal Rõuge vallas asuva Nursipalu linnavõitluse harjutusvälja teise etapi ehituse riigihanke, ehitus peaks valmima järgmisel aastal.

Kaitseministeerium tahab Nursipalu linnavõitluse harjutusala ehituse teises etapis rajada linnavõitluse harjutamiseks vajalikud hooned, teed, kanalisatsioonivõrku imiteeriva tunneli ja harjutusseina. Ministeerium ootab pakkumisi 17. septembrini.

Tänavu valmis Nursipalu linnavõitluse harjutusalal esimene etapp, mille käigus remonditi kolm hoonet, neil tehti korda katused, paigaldati trepipiirded ning kindlustati välisseinu. Esimese etapi tööd läksid maksma 2,8 miljonit krooni.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles BNSile, et Nursipalu harjutusvälja esimese etapi tööd läksid maksma 2,8 miljonit krooni. Esimese etapi valmimise järel on Nursipalus võimalik harjutada linnavõitlust elementaarsel tasemel.

Kui Nursipalu harjutusväli valmis saab, on tegemist kaitseväe esimese spetsiaalselt linnavõitluse harjutamiseks mõeldud polügooniga. Linnavõitlusalal on kaitseväelastel võimalik harjutada lahinguolukorras hoonetele lähenemist, hoonetesse sisenemist ja nendest väljumist ning lahingupidamist hoonete sees. Linnavõitlusala on vajalik lahingupidamise harjutamiseks linnades ja teistes hoonestatud piirkondades, kuna tänapäeva relvakonfliktid liiguvad üha enam maalt linnadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles