Venelased loobuvad Londoni luksuskorteritest

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Ben – Londoni  suurimaid vaatamisväärsusi.
Big Ben – Londoni suurimaid vaatamisväärsusi. Foto: Ülle Tomson

Venelased loobivad Londoni luksuselamute ostmisest. Alles on jäämas vaid oligarhid. 

Kinnisvarabüroo Christie's International Real Estate hindab, et Londonisse kodu ostvate venelaste hulk on aastaga kukkunud 70 protsenti, vahendab Bloomberg. See on viinud viinud vähem kui kümme miljonit naela maksva kinnisvara pakkumiste vähenemiseni, sest ainult ülirikkad venelased saavad raha kodumaalt välja viia. 

Büroo asepresident Giles Hannah ütles, et pangad piiravad venelaste välja võetava raha hulka. Ent oligarhidel on Londonis pangad või juristid, mis lubab neil Inglismaal ikka tehinguid teha. 

Vene ostjad on kadunud sisuliselt üleöö, ütles eksklusiivset kinnisvara vahendava kinnisvarafirma Aylesford International Estate Agents juht Andrew Langton. Ta lisas, et alles jäänud venelased hoiavad oma raha Venemaalt väljaspool ja ei kiirusta selle tagasiviimisega. 

Läinud aasta jaanuari ja juuli vahepeal ostsid just venelased Londonisse enim luksuselamisi. Selle aasta esimese kuue kuu jooksul olid ostud kolmandiku võrra langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles