Tartu Taksopark süüdistab konkurenti ebaõiglases konkurentsis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermo Kontson
Ermo Kontson Foto: SCANPIX

Tartu Taksopark kaubamärki kasutav OÜ Gotaksopark süüdistab Tartus elektriautodega taksoteenust osutavat Ermo Kontsonit ebaõiglases konkurentsis ja on teinud ka konkurentsiametile sellesisulise avalduse.

Gotaksopark OÜ hinnangul skeemitas Kontson endale Sihtasutuse Kredex käest toetusi elektriautode ostmiseks, viisil mis ei ole kooskõlas toetuse väljastamise eesmärgi ega tingimustega, millega on olulisel määral kahjustatud konkurentsiolukorda.

Ermo Kontsoni sõnul pole tema tegevus olnud ebaseaduslik. Gotaksopark oleks võinud teha sama, ütles ta BNS-ile.

Ettevõtte sõnul oleks Kontsonil olnud õigus taotleda 50-protsendilist toetust kuni viie elektriauto ostmiseks. Sellest nõudest mööda pääsemiseks on Tartu ärimees asunud Gotaksopargi sõnul skeemitama, asutades hulgaliselt uusi ettevõtteid, millele toetust küsida.

Lisaks on Kontson rakendanud skeemi mille kohaselt vormistab füüsiline või juriidiline isik kokkuleppel Ermo Kontsoniga elektriauto liisingulepingu ning taotleb Sihtasutuselt Kredex toetuse 50 protsenti auto sissemaksuks. Seejärel annab sama isik elektriauto rendile Kontsoniga seotud juriidilisele isikule, mis on hõlmatud Elektritakso kaubamärgiga, kirjutab Gotaksopark kaebuses konkurentsiametile.

Gotaksopargi hinnangul on Tartu taksoveoturul kujunenud konkurentsi kahjustav ja moonutav olukord, millel on ettevõtlust häiriv ja pärssiv mõju, mille tulemuseks on oluline turuhäire ja taksoveo ettevõtetele pole tagatud võimalus konkureerida võrdsetel ja õiglastel alustel, kuna Kontson on erinevate äriühingute loomise abil saanud toetusi oluliselt suuremas ulatuses, kui kehtivate õigusaktide regulatsioon seda võimaldab. Taksofirma sõnul on tegemist ebaausa äritegevusega, mis on vastuolus heade kommete ja tavadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles