Lauri: sanktsioonidel on suurem mõju, kui Venemaa arvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Maris Lauri ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et Euroopa Liidu poolt kehtestatud sanktsioonid avaldavad Venemaale suuremat mõju, kui Venemaa algul arvas.

«Rubla langus näitab, et Venemaa majanduse seisukord on nõrk ja sanktsioonid mõjuvad palju valusamalt, kui Venemaa ise arvas,» ütles rahandusminister Maris Lauri, vahendab BNS.

Lauri sõnul on sanktsioonide kehtestamine olnud õige otsus. «Oleme teinud õigesti, et oleme oma põhimõtete eest seisnud,» lisas Lauri.

«See toob kaasa Vene majanduse languse ja sellel on ka meile negatiivsed mõjud,» lisas Lauri.

Venemaa majanduslangus on avaldanud negatiivset mõju näiteks Eesti turismisektorile ja kaubandusele. «See muudab ekspordi keerulisemaks, aga ei tasu seda mõju ka üle hinnata, sest eksport Venemaale on juba praegu langenud ja suurem osa sellest moodustab transiitkaup, mitte meie enda toodang, tootmisele on meil suhteliselt tagasihoidlik mõju,» ütles Lauri.  

«Olukord on läinud hullemaks, seda Vene valitsuse tegevuse tõttu,» lisas Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles