Vare: rubla hüppelise languse taga on paanika ja hirmu fenomen

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majandusekspert Raivo Vare ütles ETV saate «Ringvaade» stuudios, et rubla hüppelise languse taga on praegu kõige enam psühholoogia ehk paanika ja hirmu fenomen.

Ta meenutas, et rubla hakkas nõrgenema tükk aega tagasi ja rubla on traditsiooniliselt ka enne nõrgenenud koos nafta hindadega, seega võib leida selge korrelatsiooni sellega, mis toimus naftaturul, millele lisandusid raskused seoses sanktsioonidega, vahendas ERR Uudised.

«Aga ta langes ühtlases tempos, nüüd ta hüppas, hüppas sellepärast, et juhtus midagi, mis n-ö murdis läbi sellest psühholoogilisest barjäärist ja siis tormasid kõik - nii suured korporatsioonid, pangad kui ka iga inimene tänavalt korraga vahetama oma rublasid dollariks või euroks,» rääkis Vare.

Mõne aja pärast järsk langus majanduseksperdi arvates mingis osas tõmbab tagasi, aga kui kiiresti see juhtub, see sõltub tema arvates suuresti sellest, kuidas suudavad seda psühholoogiat käsitleda juhid, finantsvõimud ja propaganda.

Vare nentis, et Venemaal ollakse seesuguste oludega poodides ja kauplustes juba ajaloo tõttu harjutud, ta ei usu samuti, et rubla nõrgenemine niipea Putini käitumist ei muuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles