Lauri: osal ettevõtjaist tekib rubla languse tõttu probleeme

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Liis Treimann

Rahandusministri Maris Lauri sõnul tekitab rubla langus osadele Eesti ettevõtjatele probleeme, kuid Venemaa valuuta järsu kukkumise mõju täpsem analüüs ministeeriumis alles käib.

«Süvendatud analüüs alles toimub ministeeriumis, praegu ma ei oska öelda kontreetseid arve ega mõjusid,» ütles Lauri vastates riigikogu infotunnis küsimustele. «Tuletan meelde, et sügav langus toimus alles eile.»

«Samas analüütikuna võin viidata protsessidele, mis kaudu need mõjud meile avalduvad,» märkis Lauri. Tema sõnul on mõjud ühelt poolt kindlasti positiivsed, teiselt poolt negatiivsed.

«Näiteks tõmbab rubla nõrgemenine tõenäoliselt tagasi Vene turistide kulutusi Eestis ja võib selle võrra tekitada teatud probleeme turismi- ja majutusfirmadele,» rääkis Lauri. «Samas võime loota, et vähemalt osaliselt on ostud juba tehtud ja külalised siia ikkagi saabuvad.»

«Arvan, et laiemad mõjud on tagasihoidlikud, sellepärast et Eesti ettevõtted on väga tagasihoidlikult kauplemas Venemaaga, eriti peale sanktsioone,» ütles minister. «Kui vaatame, mida Eesti ettevõtted on Venemaale eksportinud, siis valdavalt on tegu transiitkaubaga, mis liigub läänest itta. Nii et Eesti ettevõtteid, kes on mõjutatud, on suhteliselt vähe, aga kindlasti rubla nõrgenemine tekitab nendele teatud probleeme.»

«Samas inimesed, kes lähevad Eestist näiteks Venemaale reisima, saavad teha sealt odavaid ostusid,» ütles Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles