Maksumaksjate liit kutsub üles maksuametit faksidega pommitama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu -ja tolliameti kontor.
Maksu -ja tolliameti kontor. Foto: Mihkel Maripuu

Kuuks ajaks e-maksuametisse internetipanga kaudu sissepääsu tõkestamine on ausa maksumaksa mõnitamine, teatas täna Eesti Maksumaksjate Liit (EML) ning kutsus üles detsembris esimest korda esitatavaid käibemaksudeklaratsioonide lisasid maksuametisse faksima või postiga saatma.

Maksu- ja tolliamet (MTA) teatas hiljuti e-maksuameti autentimislahenduse uuendamisest, mistõttu tuleb 16. detsembrist jaanuari keskpaigani internetipanga kaudu e-maksuametisse sisenedes ennast uuesti ID-kaardi või mobiil-ID abil autentida.

EMLi teatel on selline teguviis kõige kiiremal ajal, mil maksumaksjad peavad 22. detsembril esimest korda esitama uue käibedeklaratsiooni lisa ja tegema ettevalmistusi uuest aastast muutuva deklaratsioonivormi TSD uuendamiseks, ausa maksumaksja mõnitamine.

Et seaduste kohaselt tuleb maksudeklaratsioonid ja nende lisad esitada üldjuhul e-maksuameti kaudu, peab MTA tagama maksumaksjate liidu hinnangul nõuetekohase ligipääsu kõigile õigusaktides lubatud elektroonilistele kanalitele, samuti peab igal maksumaksjal olema võimalik valida sobiv ja mugav autentimisviis (ID-kaart, mobiil-ID, panga või MTA paroolikaart).

«Kui MTA mingil põhjusel sulgeb ajutiselt mõne elektroonilise suhtluskanali, peab ta austama nende maksumaksjate õigusi, kelle jaoks oli suletud kanal ainus ligipääsu võimalus e-maksuametile, ning võtma sel perioodil maksudeklaratsioone vastu ka muul viisil, näiteks e-postiga, faksiga või paberkandjal,» teatas EML. Sestap kutsub liit üles deklaratsioone maksuametile paberkandjal esitama ning vastuvõtmisest keeldumise korral kohtusse pöörduma, lubades kohtumenetluses abistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles