Eesti hotellidesse pole Venemaalt tühistamislaine veel jõudnud

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinnas.
Vene turistid Tallinnas. Foto: Martin Ilustrumm

Kui Soomest võib juba kuulda, kuidas vene rubla järsk langus on toonud kaasa broneeritud majutuskohtade tühistamise, siis Eesti hotellidesse täna hommikuks see veel jõudnud ei ole.

Viru hotelli kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu ütles, et annulleerimisi tehakse igal aastal enne vastava tähtaja saabumist ning praegu on annulleerimiste hulk mullusega samal tasemel. «Musta huumoriga võib öelda, et selle hulgaga, mis vene turiste tänavu on, mida sa ikka tühistad,» lisas ta. Kommenteerides Soomest kostuvat hädakisa, ütles ta, et kardetavasti jõuab see laine siia ka.

Eesti hotelli- ja restoranide liidu juht ning Tartus Londoni ja Pallase hotelli juhtiv Verni Loodmaa sõnas, et Tartus on vene turistide osakaal olnud aastavahetustel suhteliselt tagasihoidlik, kuid nende hulk on tõepoolest langustrendis. «Seda kas see eilne rubla uudis seda langust nüüd kiirendab või mitte, ei oska veel öelda. Meil on tulemas üks uisulaager, mis toob meie juurde ligi 60 inimest Venemaalt. Loodame küll, et seda rubla langus ei mõjuta,» kirjeldas Loodmaa.

Pärast eilset Venemaa keskpanga meeleheitlikku katset rublat baasintressimäära kiire tõstmisega tugevdada, kukkus rubla väärtus ligi veerandi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles