20. august: Ida-Virumaa rügas, ülejäänud Eesti puhkas

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtelaulmine Vabaduse väljakul. Ida-Virumaal selliseks prassimiseks aega ei jäänud.
Ühtelaulmine Vabaduse väljakul. Ida-Virumaal selliseks prassimiseks aega ei jäänud. Foto: Toomas Huik

Ehituspoodide kett Espak jättis taasiseseisvumispäeval kauplused üle Eesti suletuks, Narvas ja Jõhvis aga murti tööd tavalise hooga edasi.

«Seoses Espak Grupi suvepäevadega 19. augustil suletakse kauplused varem ning 20. augustil on kauplused (v.a Narvas ja Jõhvis) suletud,»  teatab ettevõtte koduleht.

«Meie kauplused on juriidiliselt eraldiseisvad isikud ja me ei teinud üldse selleks ettekirjutusi. Kuna nad leidsid, et neil on sellel päeval kasulik töötada, siis nad lihtsalt töötasid,» põhjendas kauplusejuhtide valikut Espaki müügidirektor Ivar Pikk.

Majanduskriisiga seletas riiklikul pühal töörabamist ka Espaki Jõhvi kaupluse direktor Pavel Kudinov. «Puhas rahaline küsimus. Kõik on nii piiri peal, et ka üks-kaks päeva mängivad rolli,» sõnas ta. «Puhkab see, kellel tööd ei ole.»

«Võib-olla meie vabariik võiks natuke paremini elada,» kommenteeris Kudinov soovitust vabariigi taasiseseisvumispäeval asja pisut lõdvemalt võtta. Jaanipäeval kauplus siiski ei töötanud, sest sellel polnuks Kudinovi hinnangul mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles