Ragn-Sells ostis Läti meditsiinijäätmete käitlusettevõtte

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi jäätmekäitlusauto.
Ragn-Sellsi jäätmekäitlusauto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ragn-Sellsi teatel ostis ettevõte sada protsenti Läti juhtiva meditsiini- ja tervishoiujäätmete käitlusettevõtte Lautus SIA osakutest. Ostusummat ei avaldatud.

Ragn-Sellsi teatel tugevdab ost märkimisväärselt ettevõtte positsiooni kogu regioonis ja loob uut konkurentsi eelkõige Eesti meditsiinijäätmete käitlemise turul.

«Lautusel on teadmiste ja käitlusvõimekuse absoluutne tipptase tervishoiujäätmete käitlemises, mis toetab Ragn-Sellsi visiooni pakkuda klientidele sektori parimaid teenuseid. See ühinemine muudab meie positsiooni tugevamaks kogu regioonis ja tõstab Ragn-Sellsi meditsiinijäätmete käitlusteenuste osutamise võimekuse täiesti uuele tasemele,» ütles Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Vääna.

Eestis tekib hinnanguliselt 530 tonni ohtlikke meditsiinijäätmeid aastas, olmejäätmete mahuga (330 000 tonnni) võrreldes väga väike kogus. Samas on nende kogumisele ja käitlemisele esitatavad nõuded jäätmekäitlejale kõrged, alates autojuhtide turvavarustusest kuni tipptehnoloogiliste lõppkäitlusseadmeteni. «Sellised võimalused on vähestel ja mul on hea meel, et Ragn-Sells kuulub nende ettevõtete hulka,» ütles Vääna.

See on Ragn-Sellsi tänavu juba teine ost Läti jäätmeturul; suvel osteti VKB Serviss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles