Analüüs: Vene finantsturgudel valitseb paanika

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla kurss eile õhtu Mokvas.
Rubla kurss eile õhtu Mokvas. Foto: SCANPIX

Venemaa keskpanga meeleheitlik katse peatada rubla kursi vabalangus ebaõnnestus – pärast baasintressi järsku tõstmist eile hommikul tugevnes idanaabrite valuuta vaid mõned tunnid, pärast mida oli kursi langus täielik.

Venemaa keskpanga meeleheitlik katse peatada rubla kursi vabalangus ebaõnnestus – pärast baasintressi järsku tõstmist eile hommikul tugevnes idanaabrite valuuta vaid mõned tunnid, pärast mida oli kursi langus täielik. Eile pärastlõunaks olid rublast jäänud alles vaid varemed – valuuta väärtus vähenes peaaegu viiendiku võrra, 80 rublani dollari eest ning 100 rublani euro eest.

«Olen sõnatu,» ütles Bloombergile Prantsusmaa investeerimisfirma OTCex arenevate turgude strateeg Jean-David Haddad. «See on keskpanga läbikukkumine. Venemaa peaks täna (toim – eile) teada andma kontrollist kapitali üle. See on viimane võimalus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles