Linkevičius: EL hoidugu kiirustamisest Venega suhete normaliseerimisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Linas Linkevičius kutsus esmaspäeval Euroopa Liitu kannatlikkusele ja järjekindlusele suhetes Venemaaga ja valmistama Venemaa annekteeritud Krimmi olukorra tõttu ette uusi Vene-vastased sanktsioone.

Linkevičius ütles EL-i välisministrite kohtumise järel Brüsselis, et blokk peaks ootama rakendatud sanktsioonide mõju ilmnemist, vahendab BNS.

«Igasugune kiirustamine EL-i ja Venemaa suhete normaliseerimiseks oleks praeguses etapis kontraproduktiivne. Detsembrikuise Euroopa Ülemkogu eel on oluline ette valmistada täiendavad meetmed seoses Krimmi okupeerimise mittetunnustamispoliitikaga,» ütles Leedu välisametkonna juht.

EL-i liikmesriigid arutavad ettepanekuid uute piirangute kehtestamiseks Krimmi suunatavatele investeeringutele, ent otsuseid veel langetatud ei ole.

Lääs on kehtestanud sanktsioonid kümnetele Vene  ja Ukraina venemeelsetele separatistidele ning Vene panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu.

Venemaa on vastanud sanktsioonidele toidukaupade impordikeeluga Läänest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles