Tootjahinnaindeksid tõusid juulis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: Priit Simson

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2010. aasta juulis võrreldes juuniga 0,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,9 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalltoodete tootmises. 2009. aasta juuliga võrreldes tõusid hinnad enim puidutöötlemises, puit- ja metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis 2010. aasta juulis võrreldes juuniga 0,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga 7,2 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalli-, rõiva- ja turbatootmises ning hindade langus ehitusmaterjalide ja mööblitootmises.

Impordihinnaindeksi muutus 2010. aasta juulis võrreldes juuniga oli 0,0 protsenti ja tõus võrreldes eelmise aasta juuliga 8,8 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam põllumajandussaaduste, naha, nahk- ja pabertoodete hinnalangus, samuti tekstiili, puidu ja puittoodete hinnatõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles