Töötukassa planeerib kindlustushüvitiste langust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa teenindussaal.
Töötukassa teenindussaal. Foto: Toomas Huik

Töötukassa järgmise aasta eelarve kohaselt vähenevad kulutused kindlustushüvitistele ja tööturuteenustele klientide arvu vähenemise tõttu 7,3 miljoni euro võrra 121,3 miljonit euroni.

Täna nõukogu heakskiidu saanud järgmise aasta eelarve kulutused on kokku 143,5 miljonit eurot ja tulud 178 miljonit eurot, teatas töötukassa.

Töötuskindlustushüvitisteks näeb eelarve ette 42,6 miljonit eurot, koondamishüvitisteks 8,7 miljonit eurot ning tööandja maksejõuetushüvitisteks 4,9 miljonit eurot. Hüvitistelt makstava sotsiaalmaksu summa on 10 miljonit eurot.

Töötukassa tegevuskulud on 22,1 miljonit eurot. Tööturuteenustele on järgmiseks aastaks planeeritud 36,4 miljonit eurot, sealhulgas Euroopa Sotsiaalfondist 3,3 miljonit eurot.

Prognoosi kohaselt laekub kindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 97,6 miljonit eurot. Tööandjate sihtfondi laekub tuleval aastal vastavalt prognoosile 52,5 miljonit eurot.

Töötukassa nõukogu esimees Peep Peterson: «Töötukassa on kestvalt jätkusuutlik, vaatamata töötuskindlustusmakse langetamisele ja uutele ülesannetele. Võtsime vastu ülejäägiga eelarve, mis annab töötukassale võimaluse täita kõiki seadusest tulenevaid kohustusi ja ka valmisoleku töövõimereformi rakendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles