Kütusemüüjad langetasid bensiini hinda kahe sendi võrra

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine. Foto on illustreeriv.
Tankimine. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Neste, Statoil ja Olerex langetasid täna hommikul juba viiendat korda detsembri jooksul bensiini hinda. Seekord odavnes bensiini liiter kahe sendi võrra.

Bensiin 95 maksab nüüd 1,084 eurot liiter ja bensiin 98 1,124 eurot liiter. Diislikütuse hind nestes ja Statoilis ei muutunud, see on endiselt 1,134 eurot liiter. Olerex langetas ent ka diislikütuse hinda ühe sendi võrra, 1,124 euroni liitrilt.

Neste teatel on hinnalangus tingitud sisseostuhinna jätkuvast langusest.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuhi Indrek Sassi sõnul on jaehinnad Eestis languses tulenevalt maailmaturu hindade jätkuvast langusest ning ülitugevast konkurentsist mootorikütuste jaemüügis.

«Toornafta tootjate vahel käib tõsine võitlus turuosade pärast,» ütles Sassi. «OPECi kolm suurimat tootjat — Saudi Araabia, Iraak ja Kuveit — suurendasid sel kuu allahindlusi tarnetele Aasia suunal. See toetab analüütikute arvamusi, et suurtootjatel ei ole plaanis oma tootmismahte piirata ning soovitakse kaitsta oma turuosa.»

Koos tänase muutusega on detsembris bensiini hind automaatjaamades langenud 9,9 senti liitrist ja diislikütus 8,5 senti liitrist.

Jaamades, kus hinnad olid enne muutust soodsamad, jäid hinnad samale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles