Elektrijaama juurde kavandatakse suurt kala- ja kurgikasvatust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatav Auvere elektrijaam.
Rajatav Auvere elektrijaam. Foto: Arno Mikkor / Eesti Energia

Eesti Energia uue elektrijaama juurde Auveres kavandatakse äsjavalminud Ida-Virumaa tegevuskava kohaselt suurt kala- ja kurgikasvatust, kirjutab Põhjarannik.

Siseministeeriumi Ida-Virumaa nõuniku Aimar Altosaare sõnul on tema «lemmiklaps» tegevuskava rakendusplaanis kavandatav vesiviljeluspark, kus kalade ning tomatite-kurkide kasvatamiseks hakatakse kasutama Auvere elektrijaama jääksoojust.

Vesiviljeluspark on Eestis uudne ja selle rajamiseks on võimalik saada euroraha nii põllumajanduse kui kalanduse meetmest.

Altosaare sõnul tahetakse Eestisse rajada kaks parki, üks merele ja teine mandrile. Maapealne park tuleb Auverre 200 hektarile reformimata riigimaale, kus tehakse juba keskkonna hindamise uuringut.

Kava kohaselt hakatakse Auvere vesiviljeluspargis massiliselt kasvatama tuurasid ja lõhelisi. Osa maa-alast on mõeldud katmikaladele, kus hakatakse elektrijaama jääksoojust kasutades kasvatama tomateid ja kurke.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles