Riigikohus leidis, et Kiviõli Keemiatööstuse kaevandusluba oli õiguspärane

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

​Riigikohtu halduskolleegium otsustas täna, et Kiviõli Keemiatööstusele antud kaevandamisloas ettenähtud eritingimused kohalike elanike kaitseks on piisavad. Sellele vaatamata ei pea kaebuse esitajad täielikult hüvitama Kiviõli Keemiatööstuse õigusabikulusid.

Kolleegium nõustus madalama astme kohtute hinnanguga, et 2005. aastal heakskiidetud keskkonnamõju hindamise aruandes on põlevkivi kaevandamise mõju mäeeraldisel asuvatele kinnistutele piisava põhjalikkusega hinnatud, teatas Riigikohus.

Riigikohus rahuldas siiski maaomanike kassatsioonkaebuse menetluskulude osas. Kolleegium leidis, et Kiviõli Keemiatööstuse õigusabikulud on ebamõistlikult suured ning nende väljamõistmine muudaks kohtumenetluses osalemise kaebajate jaoks takistavalt kalliks. Kaebuse esitajad pöördusid kohtusse oluliste põhiõiguste kaitseks. Nende õiguste riive vaidlustatud haldusaktiga on intensiivne ning kaebused ei ole pahatahtlikud ega ilmselgelt põhjendamatud.

Riigikohus märkis, et kaevandamist kui keskkonda oluliselt mõjutavat tegevust kavandav isik peab taluma keskkonnaalaste haldusaktide kohtuliku kontrolli vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles