Uus Maa: eestlased ostavad kodusid Hispaania päikese alla

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Laugus.
Jaanus Laugus. Foto: Raigo Pajula

Soe kliima ja soodsad hinnad meelitavad Hispaaniasse järjest enam eestlasi, ütles kinnisvarabüroo Uus Maa juht Jaanus Laugus, 

«Võrreldes teiste eurooplaste, araablaste, asiaatide ja slaavlastega on eestlaste kohalolek suhteliselt tagasihoidlik. Siiski, aina rohkem liigub Marbella kandis Eesti ja kogu Baltikumi numbrimärkidega autosid,» rääkis Laugus. Ta ütles, et püsivalt elab Costa del Solis sadakond Eesti perekonda.

Põhjuseid selleks on mitmeid – esimene vast 300 päikeselist päeva aastas. Samuti on riik külalislahke sisserändajate suhtes.

«Siin on sisse elada lihtne, inimesed on sõbralikud ja abivalmis,» rääkis Laugus. Töö leidmine pole tema sõnul samuti keeruline, sest Skandinaavia poolt tulevad inimesi peetakse töökaks ja kohusetundlikuks.

Skandinaavia inimesed ostavad kinnisvara seltskonna peale, ent eestlaste seas on see vähe levinud. «Pigem iga mees omas kodus,» ütles Laugus.

Kuigi osad eestlased eelistavad kinnisvara üürida, ei ole ostminegi keerukas. Müügipakkumisi on palju ning tipuga võrreldes on hinnad kukkunud 40-60 protsenti. Mõned eestlased võtavad ostu rahastamiseks laenu. «Kuna siin elatakse kriisiajas, siis on tavapäraselt võimalik laenu saada kuni 50 protsenti ostuhinnast. Intressid on mõistlikud ja sarnased Eestiga,» rääkis Laugus. Kui tegu on maksmata laenu tõttu pangale tulnud kinnisvaraga, on võimalik ka see, et pank annab sajaprotsendise laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles