Prantsumaal piirati filmistaaride palka

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt prantsuse filmist «Mammut», mille peaosas on legendaarne Gérard Depardieu. Filmi on väidatud Valga PÖFFil.
Illustreeriv pilt prantsuse filmist «Mammut», mille peaosas on legendaarne Gérard Depardieu. Filmi on väidatud Valga PÖFFil. Foto: PÖFF

Prantsuse sotsialistlik valitsus kiitis lõppeval nädalal heaks meetmed kärpimaks toetust filmidele, milles mängivatele tähtedele makstakse liiga kopsakat palka.

Samm on mõeldud piiramaks tööstusharu kulutusi ning aitamaks riigil edendada filmide tootmist ajal, mil eelarvega on kitsas.

Alates uue aasta 1. jaanuarist jätab riigiagentuur Centre National du Cinéma kuivale filmid, mille puhul makstakse tähtedele teatud protsent linateose valmistamise kuludest, kirjutab Wall Street Journal.

Protsent sõltub filmi eelarve suurusest. Kui filmi eelarve on näiteks 8 – 10 miljonit eurot, siis on lubatud laeks 5 protsenti.

«Riigi raha pole palkade jaoks, mis niisugust summat ületavad,» ütles CNC pressiesindaja Françoise Pamps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles