Rjabkov: Venemaa ei jäta USA uutele sanktsioonidele vastamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov Foto: SCANPIX

Venemaa ei jäta USA uutele sanktsioonidele vastamata, ütles asevälisminister Sergei Rjabkov laupäeval, viidates Ühendriikide kongressis vastu võetud uuele karistusmeetmete paketile.

«Kahtlemata ei saa me sellele vastamata jätta,» ütles Rjabkov uudisteagentuurile Interfax.

Ta lisas, et Moskva näeb USA kongressi Ukraina vabaduse toetamise aktis katset sundida Venemaad vastuvõetamatuid otsuseid tegema.

Venemaa ärrituse põhjuseks on USA senatis heakskiidu saanud Ukraina vabaduse toetamise akt, mis võimaldab anda Kiievile võitluses Kremli-meelsete separatistidega soovi korral ka surmavat sõjalist abi ning kehtestab Venemaale uued sanktsioonid.

«Meeleolud Kapitooliumil teevad meile muidugi muret,» ütles Rjabkov. «Me näeme selle õigusakti mõlemas kojas vastuvõtmises järjekordset näidet Vene-vastasest meeleolust ja katsest dikteerida meile otsuseid, mis on meie jaoks kategooriliselt vastuvõetamatud.»

Rjabkov lisas, et tõenäoliselt tuleb see küsimus arutusele välisminister Sergei Lavrovi esmaspäevasel Rooma kohtumisel USA välisministri John Kerryga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles