Kütusefirmad langetasid pealinnas bensiini hinna alla euro

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Olerex langetas oma uusimas Õismäel asuvas teenindusjaamas bensiini 95 jaemüügihinna 0,99 euroni. Ka lähedal asuvad Statoili ja Alexela tanklad on oma bensiini hinna 0,99 eurole langetanud.

Statoili mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi sõnul reageerisid nad Õismäe tanklas hinda 0,999 euroni langetades konkurendi käitumisele. «Sellise jaehinna puhul on tõenäoliselt tegemist konkurendi kalli piirkondliku reklaamikampaaniaga ja tegelikud sisseostuhinnad sellist hinda ei võimalda.  Tänased kütuste sisseostuhinnad ei võimalda sellist hinda üleriigiliselt kehtestada,» selgitas Sassi.

Üleketiliselt langetas Olerex bensiini 95 ja 98 ning diislikütuse liitri hinda 2 sendi võrra, mis tähendab, et automaattanklates on bensiin 95 hind 1,104 ja diisli hind 1,134 senti liitri kohta.

«Bensiini maailmaturuhind langes sellel nädalal juba alla 600 dollari ühe tonni eest, mis teeb selle nädala hinnalanguseks 7,5 protsenti. Langenud on ka diislikütuse maailmaturuhind. Aasta algusega võrreldes on bensiini ja diislikütuse dollaripõhised maailmaturuhinnad langenud juba vastavalt 40,4 ja 35,4 protsenti,» põhjendas Olerexi juhatuse liige ja kütuste sisseostujuht Alan Vaht üldist hinnalangust.

«Europõhiste hindade langust tanklates on mõnevõrra pidurdanud dollari kursi tugevnemine 9 protsendi võrra. Lisaks tuleb arvestada, et hinnad tanklates sisaldavad lisaks kütuste maailmaturuhinnale ka riiklikke makse nagu kütuseaktsiis, varumakse ning käibemaks,» sõnas Vaht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles