Luksemburgi maksuskandaali on mässitud ka Eesti ettevõtted

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype.
Skype. Foto: TOOMAS HUIK/PM

Üleilmsed nn Lux Leaksi dokumendid heidavad valgust ka paari Eesti firmaga seotud kontsernide salajastele maksukokkulepetele riigi maksuametiga, millega Luksemburgi maksuparadiisi võlusid ära kasutati.

Eesti ettevõtetest on Lux Leaksi dokumentidesse sattunud meie rahvusvaheline IT-edulugu Skype ja OÜ Forticom (endine AS), mis praegu kuulub Londoni börsil noteeritud Mail.ru gruppi, kirjutab Äripäev.

Skype'i tarkvara arendav Skype Technologies OÜ on alates asutamisest 2004. aastal kuulunud Luksemburgi ettevõttele Skype Technologies S.A., mille 2011. aastal omandas Microsoft. Lux Leaksi maksudokumendid Skype'i kohta pärinevad ajast, mil Skype kuulus eBay'le.

Forticomi omanike hulka ilmusid Luksemburgi ettevõtted 2007. aastal, mil Forticom investeeris Venemaa suhtlusportaali haldavasse Odnoklassniki Ltd-sse ja ettevõtte käibe- ning kasuminumbrid rallima hakkasid. 2008. aastal sai Forticomi emafirmaks Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõte ehk grupi struktuur mängiti taas ümber.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles