Hamina sai Soome valitsuselt 28 miljonit LNG terminali rajamiseks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamina-Kotka sadama üldvaade.
Hamina-Kotka sadama üldvaade. Foto: haminakotka.fi

Soome Hamina linnale kuuluv Hamina Energia OY sai Soome majandusministeeriumilt 28 miljonit investeerimistoetust Hamina sadamasse veeldatud gaasi (LNG) terminali rajamiseks.

Hamina plaan on ehitada sadamasse LNG terminal ja selle juurde gaasiküttel elektrijaam, vahendas Soome rahvusringhääling Yle. Hanke maksumus ilma elektrijaamata on hinnanguliselt 90 miljonit eurot.

Aastas 118 000 kuupmeetrit LNG-d käitlev terminal koos 30 000 tonni suuruse mahutipargiga peaks valmis saama 2018. aasta alguses. Terminalist juhitakse taasgaasistatud LNG nii linna gaasivõrku, elektrijaama kui ka Soome üldisesse gaasivõrku. 20 protsenti terminali mahust on arvestatud minevat laevade kütuseks.

Soome majandusministri Jan Vapaavuori sõnul on ministeerium andnud sel sügisel investeeringutoetust neljale LNG projektile, millega anti roheline tuli investeeringuteks kogumahus 300 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles