Tallink tellib Turu laevatehaselt 230 miljonit maksva LNG kiirlaeva

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uue laeva visand.
Tallinki uue laeva visand. Foto: tallink.com

AS Tallink Grupp ja Meyer Turku Oy allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt kavatseb Eesti laevandusfirma tellida veeldatud gaasiga (LNG) töötava reisilaeva Tallinn-Helsingi liinile.

Laeva maksumuseks kujuneb umbes 230 miljonit eurot, teatas Tallink. Turu laevatehases ehitatav alus peaks valmima 2017. aasta alguses. Projekti maht laevatehase jaoks on ligi 2000 inimtööaastat.

Uue laeva pikkus on 212 meetrit ning brutotonaaž 49 000 tonni. 2800 reisijakohaga alus hakkab sõitma Tallinn-Helsingi liinil.

Tallinki teatel on uus laev senistest märkimisväärselt energiasäästlikum: «Laeva puhul on arvesse võetud keskkonnasõbralikke väärtuseid nagu erinevate heitgaaside ja jäätmehulga vähendamist ning taaskasutamise soodustamist. Alus kasutab kütusena veeldatud gaasi ning vastab kõikidele uutele ja rangematele heitgaase puudutavatele nõuetele heitgaaside seirealadel, mille hulka kuulub ka Läänemeri.»

Tallinki juhatuse liikme Janek Stalmeisteri sõnul soovib Tallink tõsta uue laevaga kogu Tallinn-Helsingi laevaliini teenuse taset.

«Turuliidri positsioon ja pikaajaline kogemus laevaliini teenindamisel on meile andnud hea arusaama reisijate ootustest ning kuidas pakkuda veel paremat teenust. Olen veendunud, et Meyer Turku maailmatasemel kogemus tagab meile taaskord kõrge kvaliteediga uue laeva, mis annab meile tugeva konkurentsieelise,» ütles Stalmeister.

«Aastatel 2002-2009 ehitasime Tallinkile kokku kuus laeva. See laev saab olema juba seitsmes uusehitis samale laevaomanikule. Ma olen väga rahul, et Meyer Turku jätkab Tallinkiga suurepärast ning usalduslikku koostööd. Uue laeva prototüüp annab meile hea võimaluse rakendada uuenduslikke disaini- ja ehitusmeetodeid. Seetõttu on täna allkirjastatud ühiste kavatsuste kokkulepe nii Meyer Turku kui kogu Soome laevaehitussektori jaoks väga tähtis,» ütles Jan Meyer, Meyer Turku Oy tegevjuht.

Järgnevate kuude jooksul teevad Tallink Grupp ja Meyer Turku tööd laevaehituslepingu sõlmimise ning finantseerimist puudutavate kokkulepete nimel, teatas laevandusettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles